Alexisonfire: Old Crows / Young Cardinals

cover-alexisonfire-oldcrowsyoungcardinals-2009-300x300

Alexisonfire på halv kraft

Det melodiske hardcore band Alexisonfire er med Old Crows / Young Cardinals klar med deres fjerde fuldlængde album. Stilen er blevet mindre hård med tiden og det nye album er da også at finde i en genre, der måske ikke hører ind under begrebet ’hardcore’. I hvert fald må det antages, at mange fans af den selvbetitlede debut fra 2003 er faldet fra efterhånden som stilen er blevet blidere, og den rene vokal har vundet mere og mere indpas.

På det nye album har den primære sanger George Pettit skruet en anelse ned for sin aggressive vokal og flere steder lyder den mere punket end metallisk. En ærgerlig disposition da netop kontrasten mellem Pettits brutale growl, Dallas Greens rene melodiske vokal og Wade MacNeils rockede vokal var en af de ting, der gjorde Crisis (2006) til et mesterværk indenfor genren. De tre vokalisters forskelligheder træder stadig tydeligt frem, og de er stadig en af gruppens forcer, men det kunne have været endnu bedre end det er på Old Crows / Young Cardinals. Albummets åbner, ”Old Crows”, demonstrerer fint, hvordan Alexisonfire bygger deres sange op om de tre sangere. Efter en kort intro byder Pettit ind med sin hårde vokal, hvorefter Dallas stemmer i, for senere at overtage helt med et melodisk stykke inden selve omkvædet kommer. Omkvædet fremføres af MacNeils, der skråler: ”We are not the kids we used to be”. Måske som en kommentar til dem, der vil have Alexisonfire til at lyde som de gjorde engang.

En anden af Alexisonfires store styrker er de gode melodier, og på Old Crows / Young Cardinals står disse måske endnu tydeligere frem end tidligere. Dette pga. af Dallas Greens mere fremtrædende rolle, men også fordi George Pettet har skruet ned for de gutturale brøl.

Old Crows / Young Cardinals er bestemt ikke Alexisonfires bedste album, men selv når det ikke helt fungerer for bandet fra Ontario, Canada, så er de stadig bedre end de fleste.

Written By

Er født i Århus, vokset op i Sønderjylland og har boet i København de seneste år. Blev færdiguddannet som lærer i 2004 og er souschef i en stor institution på Østerbro. I mine unge dage stod menuen stort set kun på metal, men siden teenagerårene har jeg været igennem 60er-musikken, klynkerocken, diverse singer-songwritere, freak folken og er nu havnet et sted hvor jeg er åben for det meste. Dog med en forkærlighed for det amerikanske.

Skriv et svar