Black Mountain: In the Future

Black Mountain på toppen

Medlemmerne af canadiske Black Mountain har haft travlt siden de udgav den selvbetitlede debut tilbage i starten af 2005. Siden da har de udgivet albums under navne som The Pink Mountaintops, Lightning Dust, Blood Meridan m.fl. Nu er bandet atter samlet og med In the Future, skuffer de bestemt ikke. Albummet er endnu en tour de force i tilbageskuende psychedelisk rock, der ikke laves meget bedre i dag – og vel egentligt heller ikke i tresserne og halvfjerdserne, hvor genren tog sit udspring.

I forhold til debuten, så har Black Mountain udviklet sig til også at kunne håndtere de mere afdæmpede numre, hvor der er skruet ned for guitaren. Således står den Bowie-lignende ”Wild Wind”, den akustiske ”Stay Free” og den fremragende ”Angels” ikke tilbage for de mere hårdt pumpede rocknumre, som In the Future mestendels består af.

Alle Black Moutains nyvundne fortræffeligheder til trods, så er de stadig bedst når de folder sig ud i store stenede lydlandskaber som de gør i numre som ”Wucan” og ”Tyrants”. Bedst af alle er dog det knap sytten minutter lange ”Bright Light”, der lægger afdæmpet ud mens sangens titel nærmest messes af bandets to vokalister McBean og Webber (”Bright light, light bright” osv.) for efter lidt over fire minutter at eksplodere i et vedholdende guitarriff.

In the Future er ikke ligefrem et kig ind i fremtiden, men med albummet har Black Moutain bevist, at man også kan lave storslået musik ved at kigge sig over skulderen.

Tags from the story
Written By

Er født i Århus, vokset op i Sønderjylland og har boet i København de seneste år. Blev færdiguddannet som lærer i 2004 og er souschef i en stor institution på Østerbro. I mine unge dage stod menuen stort set kun på metal, men siden teenagerårene har jeg været igennem 60er-musikken, klynkerocken, diverse singer-songwritere, freak folken og er nu havnet et sted hvor jeg er åben for det meste. Dog med en forkærlighed for det amerikanske.

Skriv et svar