Butzback: Album

Højskolesangbogen version 2,0 – på den fede måde!

Den danske sanger Peter Butzback Larsen er en original i ordets egentlige betydning. Det stod allerede klart, da han i 2009 udsendte sit debutalbum som solist, hvor han bød på nyskrevne gammeldags viser leveret i en moderne og rå indpakning med solisten som både vokalist og guitarist.

I 2010 suppleredes indtrykket med det ganske fine bandalbum fra Langsyn, hvor inspirationen fra 60’erne og den psykedeliske rock fik lidt mere elektricitet og energi, og nu er Butzback så tilbage som solist med et album, der følger stærkt op på solodebuten fra 2009.

Igen er det de viseagtige sange, der leveres med en stærk intensitet. I modsætning til solodebuten er der suppleret med enkelte yderligere instrumenter undervejs på opfølgeren, og det er til tider vellykket – andre gange savner jeg Butzbacks rå, ru og rustne livsbekræftende simpelhed, som kendetegnede debuten.

Som eksempel kan gives korarrangementerne på dette album, hvor ”Isabel” kommer til at fremstå ekstraordinært stærk og levende i kraft af arrangementet. Til gengæld kan jeg ikke helt finde grunden til det pludselige power-kor på ”Hør nu dagen der vågner”. Nuvel, indholdsmæssigt stemmer det fint med den nydelige tekst, men jeg synes ikke, det klæder arrangementet.

Sange som ”Isabel” og ikke mindst den suveræne ”Vintersol” er fremragende, og generelt understreger Butzback sin helt særegne position på den danske musikscene. Han er en original, der formår at puste nyt liv i de ældste danske sangtraditioner – og samtidig give genren sin helt egen kant, personlighed og ungdommelige opdatering til en slags Højskolesangbogen version 2,0.

Tags from the story

Skriv et svar