Dødning: Dødning EP

doedning-doedningep

Stort potentiale i nyt dansk metalband

Det er ikke alt der holder på Dødnings selvbetitlede ep, men der kan ikke herske megen tvivl om, at det seks mand store band er et forfriskende pust på den danske musikscene. Rock og metal blandes fint sammen og de to sangere skiftes til at levere henholdsvis hurtig snerrende hardcore-vokal og lettere hæs rock ’n roll ditto. Hvor hardcore-vokalen er hørt bedre andre steder, så er der virkelig bid i den mere rendyrkede rockede vokal. Dog fungerer vekselvirkningen fint, og det ville være synd helt at udlade hardcore-delen, men hvis der skal arbejdes videre på noget, så ville netop den del være værd at bruge noget tid på.

Melodierne på ep’en er gode uden dog at sætte sig fast på nethinden. Det gør egentligt ikke noget, for hvad der mangler i melodier er der i groove og stemninger, og det er lang tid siden undertegnede har kunnet se så meget potentiale i et nyt dansk metalband – og vi har trods alt nogle stykker.

Fem numre er der på ep’en, og selvom der er et par mindre heldige i blandt, så er der også et par rigtig gode. Især ep’ens sidste nummer, ”Dogs of War”, vidner om stort potentiale. Nummeret er 10 minutter langt og selvom jeg hører til dem, der mener at et metalnummer skal være meget kortere end det, så ville det være synd at skære i ”Dogs of War”.

Hvordan Dødning er live ved jeg ikke, men hvis kalenderen siger god for det, så er jeg helt sikkert at finde til bandets næste koncert i København. For jeg tror det bliver godt!

Tags from the story
Written By

Er født i Århus, vokset op i Sønderjylland og har boet i København de seneste år. Blev færdiguddannet som lærer i 2004 og er souschef i en stor institution på Østerbro. I mine unge dage stod menuen stort set kun på metal, men siden teenagerårene har jeg været igennem 60er-musikken, klynkerocken, diverse singer-songwritere, freak folken og er nu havnet et sted hvor jeg er åben for det meste. Dog med en forkærlighed for det amerikanske.

Skriv et svar