Elbow: The Seldom Seen Kid

Behagelig vellyd fra britiske Elbow

Det er tre år siden Manchester-bandet Elbow sidst lod høre fra sig. Nu er Guy Garvey og resten af femkløveren tilbage med et smukt album, der bør kickstarte bandets karriere og bringe dem tilbage på toppen, hvor de tilbage i 2001 blev nomineret til den prestigefyldte Mercury Prize for albummet Asleep in the Back.

Albummet åbnes af den noget atypiske og delvist elektroniske ”Starling”, der er en afdæmpet sag, der her og der benytter sig af et bombastisk hornarrangement til at bryde med stilheden. Nummeret efterfølges af den flamencoinspirerede ”The Bones of You”, der igen efterfølges af den smukke og afdæmpede ”Mirrorball”. Jo, The Seldom Seen Kid er et varieret album, der dog hele vejen igennem bærer Elbows melodiske signatur – og dermed ikke bevæger sig alt for langt ud i uudforskede lydlandskaber.

Blandt albummets mange gode numre gør den stille popsang ”An Audience With the Pope” og ”The Fix” det bedst. Sidstnævnte er en duet mellem Guy Garvey og sheffield-crooneren Richard Hawley, hvis stemmer passer overraskende godt sammen.

The Seldom Seen Kid er endnu rejse ind i Elbows behagelige univers. Nogle gange føles det desværre lidt for behageligt, og man kunne godt ønske sig, at bandet bare en gang imellem ville slippe kontrollen. Det gør de ikke, og når man kan levere et album som dette uden, så er der måske heller ikke nogen grund til det!?

Tags from the story
Written By

Er født i Århus, vokset op i Sønderjylland og har boet i København de seneste år. Blev færdiguddannet som lærer i 2004 og er souschef i en stor institution på Østerbro. I mine unge dage stod menuen stort set kun på metal, men siden teenagerårene har jeg været igennem 60er-musikken, klynkerocken, diverse singer-songwritere, freak folken og er nu havnet et sted hvor jeg er åben for det meste. Dog med en forkærlighed for det amerikanske.

Skriv et svar