Keith Canisius: Waves

cover-keithcanisius-waves-2009-300x300

Drømmende shoegaze-pop fra dybet

De fleste kender nok Keith Canisius fra det anmelderroste band Rumskib. Sidste år udgav den amerikanskfødte komponist så sit første solo-album, Ferris Wheel Makeout, og nu er han klar med opfølgeren, Waves.

Waves er på mange måder et album, der lever op til sin titel. Drømmende harmonier, der vugger frem og tilbage som blødt vand, og hvirvler lytteren ind i et net af psykedeliske og melankolske lydflader .

Waves har Canisius fået besøg af sangerinderne Lærke Askholm på ”Getting Ready for Summer” og Isol Misenta på ”Diving day”. De feminine vokaler klæder numrene rigtig godt, også selvom stemmerne nogle gange ligger lige lovlig langt tilbage i mixet. På mange måder minder vokalerne mere om en længselsfuld hvisken fra dybet, end om egentlige stemmer, hvilket nok ikke er et tilfældigt valg fra Canisius side.

Guitarens delay og chorus effekt, samt numrenes vekselvirken mellem up-tempo beats og lazy, laid-back feelings giver associationer til My Bloody Valentine såvel som Cocteau Twins, hvilket i sær kommer til udtryk på albummets næst sidste nummer ”Lucidity”.

Pladens højdepunkt er nummeret ”We are in reverie”, der med sin bløde guitarintro skaber en ultra intim stemning. Nummeret bygges langsomt op, mens Canisius luftige stemme væver sig yndefuldt ind i de højtsvævende guitarflader, og skaber et patchwork af eventyrlige lydbilleder.

Selvom Canisius kærlighed for ambient og drømmende shoegaze-pop holder en rød tråd gennem hele albummet, bliver det lidt for monotont i længden. Selv efter flere gennemlytninger kan det være svært at skille det ene nummer fra det andet, og numrene flyder desværre alt for meget sammen til et stort hav af sfærisk pop.

Waves er absolut et bekendtskab værd. Desværre bare ikke i længere tid af gangen.

Tags from the story
Written By

Jeg studerer Film- og medievidenskab og Music and Arts managements på Københavns Universitet, arbejder i Huset i Magstræde, og så er jeg selvfølgelig anmelder på diskant.dk. Derudover er jeg medlem af bandet Salto Mortale, hvor jeg synger, spiller keys og klarinet og skramler med alt, der kan lave lyd.

Skriv et svar