Søren Lau: Udsigt til Indsigt

Nyt navn på den dansksprogede pop/rock-scene

Søren Lau er albumdebutant med Udsigt til Indsigt, som byder på poprock-musik med dansksprogede tekster. Vokalen lægger sig fint i forgrunden med sin berettende, behagelige og lyse klang, og det medvirker til at det ganske fornuftige tekstmateriale får en central placering. Det styrker albummet, for på den sangskrivningsmæssige side er der tale om et kompetent og fint album, men det er vanskeligt på denne front at undlade at høre Søren Lau som ’endnu én’ i rækken af dansksprogede pop/rock-kunstnere.

Der er naturligvis fine højdepunkter undervejs, og variationerne mellem det tænksomme og det mere energiske udtryk er egentlig ganske godt balanceret. ”Den Ulykkelige Mannequin” åbner faktisk albummet fint med et godt drive og en stærk melodi, der samtidig fremføres af Søren Lau i vokal topform. Men ellers er det, når energien skrues ned, at Søren Lau for alvor virker stærk og nærværende.

”Guldfasan” og den gribende ”Tænk aldrig mere på din far og mig” er to af de flotteste momenter undervejs på dette album, og med disse i frisk erindring fristes man til at opfordre Søren Lau til at skrue lidt ned for energien på de mest sprælske numre, for det er når nærværet og følelserne får maksimal plads, at det fungerer bedst. Omvendt er det også med til at styrke de afdæmpede numre, at der findes den velbalancerede vekselvirkning som før nævnt.

Søren Lau stiller sig op i rækken af dansksprogede kunstnere, der rigtig gerne vil, og som kan en masse. Mange af dem leverer halvtomme tekster og spændende musikalske arrangementer. Søren Lau har teksterne og fortællerevnen med sig, men mangler lidt i det sangskrivningsmæssige og i arrangementer og instrumenteringer, for at numrene skiller sig ud på andet end tempo og energi. Debuten er værd at holde øje med, men den sender ikke Søren Lau ind på den store scene .

Tags from the story

Skriv et svar