Steffen Brandt: Baby Blue – Bob Dylan gendigtet

cover-steffenbrandt-babyblue-2009-300x300

Steffen Brandt fortolker Bob Dylan

Steffen Brandt indtager øretævernes holdplads med sit første soloalbum, hvor han tager favntag med en af rockhistoriens helt store kunstnere. Han har nemlig valgt at oversætte Bob Dylan til dansk! En kunster som nogle nærmest følger som en religion, og vi har jo tidligere set hvad, der kan ske, når man kommer lidt for tæt på religiøse menneskers idoler. Så galt går det dog langt fra med Baby Blue, der er en dobbelt-cd, der fungerer som soundtracket til en teaterkoncert, der opføres på Betty Nansen fra den 28. november til den 23. januar.

Udgivelsen består af 18 numre, og det meste af tiden klarer Steffen Brandt det rigtig godt. Bedst er han på den mere end syv minutter lange ”Barndomsblues igen”, der i Dylans udgave fra 1966 hedder ”Stuck Inside of Mobile With The Memphis Blues Again”. Som man kan se af titlen, så følger Brandt ikke Dylan slavisk i sin oversættelse, og han tager sig også den frihed at bytte lidt rundt på rækkefølgen af versene på ”Spirit in the Water” (1966), der hos Brandt hedder ”Mørke skygger over vandet”. En slavisk oversættelse ville da også tage al personlighed ud af projektet, der faktisk er ligeså meget Brandt som det er Dylan. Melodierne er de kendte, men i Brandts fortolkning får numrene et andet liv – som også Dylan giver de gamle numre et andet liv når han spiller dem live.

Selvom man ikke er et sekund i tvivl om, at det er Steffen Brandt, der roterer på anlægget, så er man også med det samme klar over, at det ikke er TV-2. For musikken er langt mere skramlet og støvet og den glade TV-2-pop – og de elektroniske indslag – er væk, ligesom de ironiske glimt-i-øjet-tekster også er det. Det er en mere alvorlig Brandt, der viser tænder på Baby Blue, og kan han holde formen ved lige og komme med et soloalbum med egne numre, så er der måske en nydansk klassiker i vente. Og det album må da snart komme.

Albummet bliver lidt ensformigt at lytte til i længden, og man kunne godt have ønsket sig, at de bedste af numrene var blevet samlet på en enkelt cd. Sådan skulle det ikke være, og man skal heller ikke brokke sig over at få flere numre for pengene.

Tags from the story
,
Written By

Er født i Århus, vokset op i Sønderjylland og har boet i København de seneste år. Blev færdiguddannet som lærer i 2004 og er souschef i en stor institution på Østerbro. I mine unge dage stod menuen stort set kun på metal, men siden teenagerårene har jeg været igennem 60er-musikken, klynkerocken, diverse singer-songwritere, freak folken og er nu havnet et sted hvor jeg er åben for det meste. Dog med en forkærlighed for det amerikanske.

2 kommentarer

  • Der er en kvinde med på “Nattens afskedskys” fra albummet. Om det er Dyrholm ved jeg ikke (men tror det) og det lyder faktisk rigtig godt.

    I min anmeldelse af TV-2’s “De første kærester på månen” skrev jeg faktisk, at jeg håbede på et album med Brandt-sange hvor han bliver bakket op af en kvindelig sanger lidt ala Leonard Cohen. Og det håber jeg stadig på kommer, for Brandts lidt skæve vokal passer perfekt sammen med en smuk kvindestemme.

  • Er der nogen i Dk, som kan bide skeer med Dylan, er det vel Brandt. Har hørt et par numre opført med Trine Dyrholm, som åbenbart skal dele scene og mikrofon med Brandt – ikke så ringe, men synes alligevel manden i sort fortsat skulle benytte sig af Dickow, som alt andet lige har en mere karismatisk og spændende stemme end Dyrholm.

Skriv et svar