The Sadies: In Concert Volume 1

The Sadies og Albini viser hvordan man skærer et livealbum

Med nye numre, knap så nye numre, gamle numre og andres numre leverer canadiske The Sadies og en håndfuld gæster med In Concert Volume 1 et livealbum, der er meget mere end de gængse af slagsen. Med en perfekt blanding af surf, country, psychedelica og garagerock byder dobbeltalbummet på hele 41 numre, der er indspillet over to aftener i bandets hjemby, Toronto. Lyden, som Steve Albini i øvrigt har stået for, er fremragende, og man fornemmer såvel bandets spilleglæde som publikums entusiasme, når musikken finder vej ud gennem højtalerne.

In Concert Volume 1 indfanger sin lytter fra første nummer og holder stort set fast i én i samtlige 111 minutter det varer – og er man ved at falde lidt hen, kommer der enten et hurtigt nummer og griber en om bollerne eller en country-hymne, man er nødt til at lytte lidt nærmere til. Albummet kommer vidt omkring The Sadies’ karriere, og på den måde fungerer albummet fint som en introduktion til de canadiske darlings. Helt som på album lyder det dog ikke. Dels er det her live, hvilket selvsagt gør en forskel, men ligeså vigtigt er, at gæster som Jon Langford, Neko Case, Gary Louris (The Jayhawks), Kelly Hogan, Jon Spencer, Matt Verta-Ray, Garth Hudson (The Band) med flere sætter sit tydelige præg på musikken og hele stemningen omkring udgivelsen. Undertegnede kunne dog godt have været foruden Heavy Trash’ medvirken.

Bedst er The Sadies når de går country – eller bluegrass som det er tilfældet med ”1,000,002 Songs”, hvor Kelly Hogan giver sit kompetente besyv med. Men også numre som ”Eastern Winds” og ”The Story’s Often Told” og mange andre er sange man kan vende tilbage til igen og igen. Og hvor tit er det lige det sker med et livealbum? Hvor tit sker det egentligt, at man lytter til et livealbum og tænker, at publikum lige netop den aften har fået en oplevelse ud over det sædvanlige? Ikke så tit… men det sker med In Concert Volume 1.

Tags from the story
Written By

Er født i Århus, vokset op i Sønderjylland og har boet i København de seneste år. Blev færdiguddannet som lærer i 2004 og er souschef i en stor institution på Østerbro. I mine unge dage stod menuen stort set kun på metal, men siden teenagerårene har jeg været igennem 60er-musikken, klynkerocken, diverse singer-songwritere, freak folken og er nu havnet et sted hvor jeg er åben for det meste. Dog med en forkærlighed for det amerikanske.

Skriv et svar