Opeth – Video-interview

Fredrik Åkesson på Copenhell 2011 (foto: Claus Michaelsen)

Svenske Opeth har gennem de sidste 20 år og 9 studiealbums efterhånden forfinet deres progressive metal i en sådan grad, at det er svært at se, hvordan bandet efterhånden kan overgå sig selv. Gennem tiden er der sket en langsom transformation hvor black metal elementerne har måttet vige for at give plads til et langt mere bredspektret lydbillede. Kernen i Opeths musik er dog stadig den store dynamik mellem de stille og de brutale passager.

I løbet af årene har der været en ret så stor udskiftning i stort set hele line up’et – senest er keyboarder Per Wiberg røget ud – men da sanger, guitarist og sangskriver altid har heddet Michael Åkerfeldt, og da det virker som om han styrer bandet med hård hånd, er det ikke så underligt, at Opeth stadig lyder som Opeth.

Til efteråret forsøger Opeth dog i hvert fald at overgå sig selv igen med Heritage, og allerede inden udgivelsen, er bandet startet på en omfattende tour, som i juni bragte dem et smut forbi Danmark, hvor de spillede på dette års Copenhell. Diskant.dk fangede guitarist Fredrik Åkesson, for at tage en snak om bl.a. dynamikken i bandet.

Se interviewet her:

Tags from the story
, , ,
Written By

Uddannet ved Filmvidenskab på Københavns Universitet. Arbejder deltids som producer i Filmbyen (Avedøre), underviser på en højskole og ernærer mig desuden som freelance kameramand, klipper og lydmand. Spiller bas i stoner-bandet Hjortene, men har spillet i alt fra black metal bands til rap-konstellationer. Jeg har en forkærlighed for al musik der har et højt indhold af energi, og så er jeg helt pjattet med vinyl! Lytter for tiden til: Fu Manchu, (International) Noise Conspiracy, TSOOL, JR Ewing, Hellacopters, Turbonegro, Mew, The Haunted, Spiritual Beggars

1 kommentar

  • Det kunne være Fredrik skulle have haft lov til at sove lidt, ligesom bandboss Åkerfeldt, der eftersigende sov ovenpå i bussen… Jeg havde fornøjelsen af at interviewe Fredrik lige efter jer, og det var – som i jeres interview – ikke ligefrem fordi han var sprængfyldt med energi, haha.

Skriv et svar