03.07.19 – Power Trip – Avalon, Roskilde Festival

PowerTrip-Press2019-1050x700

Efter de irske Dublindrenge i Fontaines D.C havde afsluttet deres kraftfulde koncert på Pavilion, var det tid til at se om texanske Power Trip kunne levere den thrash-øretæve, som det fremragende album Nightmare Logic kalder på. På det album skød de ud af undergrunden og brød stort igennem med hvad der sagtens kan stå tilbage som en af de bedre thrashklassikere om nogle år. At Avalon var så spækket på den tid af midnat overraskede alligevel, for nok er de blevet mere kendte siden netop dét album fra 17, men de har mig bekendt kun spillet support i Danmark indtil videre.

Bandet var sindssygt tændte fra start og vi fik en times tørre tæsk, smækket med den kærligste metalhånd, man kan forestille sig. For publikumskontakten var bestemt i højsædet denne aften første aften på hovedfestivalen. Indpisker og vokalist Riley Gale drønede rundt gennem hele koncerten, når ikke han hang under loftet med sine mange karatespjæt, når et breakdown satte ind, eller et frådende klimaks skulle afsted med bue og lanse. Han var særdeles underholdende, uden at give køb på den tænderskærende intensitet og fremstod aldrig fjollet, blot glad i låget over et stort og dedikeret opbud af hoveder, der konstant bangede med nakkemusklerne.

Cardi B fik en kærlig hilsen med på vejen og Gale takkede os hjerteligt, for at være mødt op. Nick Stewart, Chris Whetzel og Chris Ulsh på henholdsvis guitar, bas og tønder spillede også med frådende lidenskab og smittede helt ned på bagerste række.

Lyden var rigtig god og tilpas høj, uden at lamme øregangene. Ni sange, hvoraf de seks var fra Nightmare Logic, fik vi kastet i skallen af et oplagt band. Fra “Soul Sacrifice” åbnede thrashballet, over “Executioner´s Tax (Swing Of The Axe)”, “Firing Squad”, “Crucifixation”, “Waiting Around To Die” og det hamrende titelnummer var ingen i teltet i stand til at stå stille, endsige trække vejret havde jeg nær sagt, så meget blæs kom der fra scenen.

Gale fik også tid til de mere filosofiske indspark, der kom med ærlighed og autencitet fra hans mund. Vi er ikke idealistiske. Vi tror ikke på, at der kun kan være én måde at leve på. Vi er her for at bryde væggene ned, var et af de paroliske statements, den oversympatiske frontmand kom med undervejs i koncerten. I har et af de bedste samfund i verden. Tag det ikke for givet, var en andet velfunderet udmelding, der gav genlyd blandt publikum, der anerkendte hans tale med rungende råb, klapsalver og horn fra alle teltets hjørner. Stort og med basis for ståpels, fordi det var leveret så umiddelbart ægte og fra hjertet.

Inden Power Trip lukkede sættet katapulterende af med en bragende massiv version af titelnummeret fra Manifest Decimation, meldte en storsmilende og tydeligt bevæget Gale ud vi havde været et vildt og sejt publikum og at de aldrig ville glemme dette øjeblik. Back at you, for i var sgu seje og vilde Power Trip. Første, men bestemt ikke sidste gang jeg møder op, når bandet spiller i Danmark.   

karakter

8 Karakter
8