04.07.18 – Clutch – Avalon, Roskilde Festival

Foto: Claus Wrang Riis Michaelsen
Foto: Claus Wrang Riis Michaelsen

Når der går for meget far i rocken

Amerikanske Clutch har siden 1991 stået for blues rock i den hårde ende, der går godt til støvede landeveje. Sidste gang, at de gæstede Roskilde Festival, var for ti år siden, og selvom de har været flittige til at besøge vores lille land, er der stadig mange, der er dukket op på Avalon-scenen for at løfte nogle fadøl i vejret og vippe med fødderne, måske endda headbange lidt, til deres festlige rock, der er som skabt til en solrig dag på Roskilde Festival.

Bandet lægger ud med “X-Ray Visions” fra pladen Psychic Warfare, der udkom i 2015. De kæmper en brav kamp med lyden, der er helt ude af balance, og man savner specielt mere vokal. Der bliver rettet op på det løbende, men helt i skabet kommer den aldrig.

Selvom bandet virker som om, at de har det fedt på scenen, så kan jeg ikke lade være med at kede mig lidt. Clutch har en del fede hits – “Electric Worry” er et højdepunkt, som vi får hen mod slutningen – men deres musik bliver også meget hurtigt lidt for gumpetungt og ufarligt. Jo, de er selvfølgelig nogle gamle drenge, og jeg kan sagtens se, hvorfor de appellerer til så stort et publikum, men for mig bliver det lidt trættende.

Som koncerten forløber begynder det at tynde ud i publikum. De ægte Clutch-fans er selvfølgelig med til den bitre ende, men det virker som om, at flere har det som mig og kører lidt død i numrene. De virker som nogle virkeligt fine fyre, og derfor har man heller ikke lyst til at give dem en dårlig karakter, men jeg står altså og keder mig. Måske er Clutch bare ikke helt mig? Det er jo også fint nok.

Karakter

5 Karakter
5