05.07.13 – Rihanna – Orange Scene, Roskilde Festival

Foto: Christian Hjorth
Foto: Christian Hjorth

Hårdt pumpet og rodet folkefest

En af årets mest omtalte og kritiserede, men også imødesete bookninger på Roskilde Festival 2013, har utvivlsomt været Rihannas show på Orange Scene. Der skal noget til for at Roskilde Festival kan lave en politisk ukorrekt bookning, da intet normalt er for underligt, højtråbende eller skævt for at det kan passe ind på festivalens plakat, men når det kommer til hovednavne bliver snakken en helt anden. De navne der står med de helt store bogstaver på plakaten, er i høj grad dem der former festivalens musikalske profil, og derfor blev netop denne profil sendt til heftig debat, da Rihanna blev offentliggjort til årets festival.

Kritikken til trods var det et gigantisk mylder af festglade mennesker, der fyldte pladsen foran Orange til bristepunktet, og sked på at Rihanna ikke er et rigtigt Roskilde navn. Selv en halv times røvirriterende og uannonceret forsinkelse virkede ikke til at slå folk ud, og da der så endelig kom lyd fra Orange Scene, glemte folk hurtigt den irriterende forsinkelse.

Reddet af hits

Med Rihannas enorme mængde af giga-hits, kunne det her show ikke blive helt kedelig. Dertil var publikums lyst til fest simpelthen for stor til at det måtte gå galt. Der var naturligvis også ganske hæderlige momenter i løbet af Rihanna showet. Hits som ‘Rude Boy’, ‘Umbrella’, ‘Only Girl (In The World)’, ‘Don’t Stop The Music’ og ‘Diamonds’ sikrede fællessangsøjeblikke, hvor Rihanna bare kunne læne sig tilbage og lade publikum gøre arbejdet. Ja hun havde faktisk ikke engang behøvet at møde op. En DJ og en lysmand havde sådan set været nok til at folk kunne få deres fest.

Det virkede også som om man stod på et diskotek i en provinsby, da sangerinden fra Barbados, leverede sit house set med ‘S&M’, ‘Only Girl (In The World)’ & ‘Don’t Stop The Music’. Det virkede også som om man var faldet ned på et stadion til en kikset puddel-metal koncert, da hun spillede den elendige ‘Rockstar 101’, og man blev også sendt med reggaevibes til Rihannas kontinentale hjem, med et nummer som ‘Rude Boy’. Ja det var ret rodet. Det eneste gennemgående element var de hårdtpumpede elektrobeats, Rihannas konstant vrikkende baviannumse samt den ene mere forfærdelige guitarsolo efter den anden.

Når det så er sagt, tror jeg ikke at jeg så et eneste menneske, der ikke havde en fest. Over hele pladsen foran Orange overgav folk sig totalt til Rihanna, uanset hvad hun gjorde. Ja hun kunne overlade scenen i flere minutter til de forfærdelige guitar- og keyboardsoloer, bare for at gå på toilettet. Folk virkede ligeglade Det skal jeg da ikke være sen til at anerkende, og derfor var Rihannas koncert på Orange til en hvis grad en succes.

Tags from the story
,
Written By

Spiller guitar og synger i The Brazierlights In The Window. Laver hip-hop i Bring Me The Good Things og spiller bass i White Emphasis. Booker hos Cupid Come Booking. Derudover laver jeg en gang imellem musikvideoer og andre film relaterede projekter.