07.07.13 – Black Rebel Motorcycle Club – Orange Scene, Roskilde Festival

Foto: Claus Michaelsen
Foto: Claus Michaelsen

Rock’n’Roll forsvandt til fordel for hyggen

Black Rebel Motorcycle Club var det helt store for små 10 år siden. Det er de ikke mere, og det manifesterede sig i den grad på Orange Scene. Deres forfald er nærmest bedst eksemplificeret ved at de ifølge deres danske Wikipedia side, ikke har udgivet et album siden Baby 81 fra 2007. I virkeligheden har de udgivet tre.

Bandet spillede ellers fint. Deres numre lød godt, og den rigtige rock’n’roll attitude var trods alt intakt. Alligevel var der et eller andet helt galt. Måske var scenen for stor, måske bagte solen for meget, måske var det bare det forkerte band. Bassist Robert Levon Been entrerede scenen som en garage-rocker nu gør det. Nemlig med læderjakke og solbriller. For ham var det sgu’ ligegyldigt at solen bagte, for rock’n’roll-attituden går man ikke på kompromis med. Sammen med guitarist Peter Hayes delte de lead-vokal rollerne, og lagde et godt guitar-tæppe over danske Leah Shapiros jungle-rytmer. Det lød som sagt godt. Man fik lyst til at drikke en fadøl med sine gode venner, og ja bare hygge, men altså ikke lyst til at koncentrere sig om koncerten. Bare hygge på den der Grøn Koncert-måde, hvor det kan være ligegyldigt hvem der spiller oppe på scenen.

Der var ikke nogle højdepunkter, og heller ikke rigtigt nogen lavpunkter. Det var bare jævnt. Jævnt og hyggeligt, men langt fra spændende. Selv et glimrende nummer som ’Whatever Happened To My Rock’n’Roll (Punk Song)’ gjorde ikke det store væsen af sig. Det var i hvert fald let at glemme hvad Rock’n’Roll rigtigt handler om, for den her koncert var sgu’ ikke så vild, som rygtet ellers sagde at deres koncerter var før i tiden. Det burde ellers være det rigtige rockband til Orange Scene på sådan en solrig søndag eftermiddag, men desværre er tiden løbet fra et ellers ganske hæderligt band.
[nggallery id=182]

Written By

Spiller guitar og synger i The Brazierlights In The Window. Laver hip-hop i Bring Me The Good Things og spiller bass i White Emphasis. Booker hos Cupid Come Booking. Derudover laver jeg en gang imellem musikvideoer og andre film relaterede projekter.