07.07.18 – Madball – Arena, Roskilde Festival

Madball-Press2018-1050x700

Hardcore for de få udvalgte

Vi har tidligere nævnt, at Dark Tranquillity havde hårde udsigter til deres koncert om onsdagen, hvor de var sat til at spille samtidig som årets absolutte hovednavn, Eminem. Et andet band i den tunge genre havde ligeledes fået stukket lidt af en udfordring i hånden. De amerikanske legender indenfor New York-afarten af hardcore, Madball, skulle nemlig forsøge at få liv i de få dedikerede rockfans på Arena natten til søndag kl. 23:30, hvor Gorillaz samtidig var i gang med at lukke Orange Scene.

Det er en syret oplevelse, da en kammerat og jeg ankommer til Arena ti minutter inden, at de går på. Der er nærmest ingen mennesker – omkring 20-30 mennesker i pitten – og hvis der er noget, der er tydeligt på Arena, så er det, når der få folk til koncerterne. Madball har i 30 år spillet hardcore i den tunge og primitive ende, hvor breakdowns og simple riffs er soundtracket til intense moshpits, og derfor virker det her allerede lidt op ad bakke. Ikke kun pga. klokkeslættet, men også, at det er sidste dag i en uge, hvor kroppen virkelig kommer ud og bliver anstrengt på alle leder og kanter.

Rimelig præcist går bandet på 23:30 og det er med fuld fart på lige fra begyndelsen. Selvom publikum måske ikke har så meget energi at give ud af, så kan det samme ikke siges om Madball og specielt deres forsanger Freddy Cricien får svinget med sit lange garn, mens han spurter rundt på scenen.

Madball har netop udgivet deres niende album, For the Cause, hvor specielt nummeret “Freight Train” går stærkt igennem med sit tunge breakdown, der giver en lyst til at glemme alt om sit manglende energiniveau og svinge med armene. Også klassikeren “Set It Off” fra deres debutalbum af samme navn er et hit hos publikum.

Selvom der ikke er meget at brokke sig over hos bandet, der leverer fuldt ud og endda har ganske god lyd – men okay, kan forestille mig, at deres genre ikke er den mest udfordrende for lydmanden – så lider koncerten under det sene tidspunkt. Dem med energi tilbage er højst sandsynligt ovre til Gorillaz eller også står de allerede i kø til det sidste navn på Arena, Anderson .Paak, der er sat til at gå på 01:30 efter Madball.

Madball får en solid karakter på baggrund af deres præstation på scenen – de kommer godt omkring i deres bagkatalog og har også plads til lidt friske kommentarer og taksalver til de få udvalgte, der er dukket op. Indenfor denne genre kræver det dog også et sammenspil med publikum, der gerne skal give lige så meget energi tilbage til bandet, og det er svært at forlange klokken lidt i midnat på Roskilde Festivals sidste dag. Kunne det havde hjulpet at smide dem på en mindre scene, hvor der var mulighed for lidt mere interaktion med publikum? Muligvis. Uanset hvad kunne det dog være dejligt, hvis vi kunne få flere bands i denne genre næste år – hvis man har været til en rigtig hardcore-koncert, så ved man også, at energien og nerven ikke fås meget bedre. Denne aften når vi dog ikke helt derop.

Karakter

7 Karakter
7