02.07.15 – Pallbearer – Pavilion, Roskilde Festival

Pallbearer på Roskilde Festival 2015 (foto: Claus Wrang Michaelsen)
Pallbearer på Roskilde Festival 2015 (foto: Claus Wrang Michaelsen)

Tungt og tight

Det var en tung og velspillet koncert, som Pallbearer fremførte i det lille Paviliontelt. Dog kunne det havde været godt med et par småjusteringer.

Metalbandet Pallbearer stammer fra Arkansas i USA og spiller meget tung, langsom Black Sabbath-inspireret doommetal. Derfor passede det perfekt, at de gik på scenen kl.22, hvor mørket lige så stille indfandt sig på koncertpladsen. Bandet udnyttede mørket fint ved at have et imponerende og stemningsskabende lysshow med sig på scenen, så derfor fejlede det visuelle ikke noget.

Det gjorde lydbilledet dog en smule i koncertens begyndelse: Vokalen, som i forvejen ikke er hverken meget kraftig eller markant, lå på et lidt for lavt niveau i forhold til resten af bandet. Det forhindrede dog heldigvis ikke bandet i at have et godt og skarpt sammenspil. Pallbearer har kun et par albums i bagagen og herfra spillede de mest fra den nyeste udgivelse Foundations of Burden, bl.a. den ti minutter lange, slæbende og smukke “Worlds Appart”.

Bandets numre var som nævnt meget velspillede, men bare en lille smule variation ville have pyntet på koncerten, der dog overordnet var en god oplevelse. I særdeleshed hvis man er en af dem, der kan lide at headbange langsomt og koncentreret.

7 Karakter
7
Written By

Jeg er fra Amager, cand. mag. i dansk fra Københavns Universitet, og lidt af en musiknørd. Har en forkærlighed for den hårdere rock og metal, men elsker også meget af musikken fra 1960'erne, og har desuden formået at få lidt electronica sneget ind i den stødt voksende albumsamling.