03.07.15 – Dolomite Minor – Pavilion, Roskilde Festival

Foto: Claus Wrang Michaelsen
Foto: Claus Wrang Michaelsen

Ungdomsrock med kant og karakter

Dolomite Minor er et ganske nyt og ligeledes ungt band og man kan derfor forestille sig, det var et nyt bekendtskab for en stor del af publikum, da de spillede på Pavilion tidligt fredag aften. På trods af dette lød de dog overbevisende erfarne udi rockmusikkens veje. Lyden minder på guitarsiden til tider om The White Stripes, da Dolomite Minor også ynder at have en lidt skramlet retrolyd. Vokalen er dog noget mere monoton, men den går godt i spænd med resten af lydbilledet.

Bandet har ikke mange sange at tage af fra deres bagkatalog, men de sange, de har, havde masser af kant og flabethed over sig. Bl.a. skal “Talk like an Aztec” med dens ørehænger af et guitarriff nævnes, så vel som både “When I’m Dead” og især den fede og medrivende “Let me go” er sange, man ikke glemmer med det samme.

Dolomite Minor spillede professionelt og gav håb for at der stadig findes nye bands, der formår at skrive vellykkede rocksange. Det er forhåbentlig ikke det sidste, vi har hørt fra dem.

8 Karakter
8
Written By

Jeg er fra Amager, cand. mag. i dansk fra Københavns Universitet, og lidt af en musiknørd. Har en forkærlighed for den hårdere rock og metal, men elsker også meget af musikken fra 1960'erne, og har desuden formået at få lidt electronica sneget ind i den stødt voksende albumsamling.