05.07.08 – Black Mountain – Arena, Roskilde Festival

Foto: Jessica Miller
Foto: Jessica Miller

Velkommen til 70erne

Med en stenet, rocket og sumpet indgangsvinkel til musikken leverede Black Mountain natten til søndag en ganske udmærket koncert med tydelige referencer til 70erne. Med bandets to albums i baghovedet er der intet underligt i det, og den psychedeliske musik lå da også meget tæt op ad hvad man får hvis man sætter deres albums på anlægget.

Sanger og guitarist Stephen McBean og sangerinde Amber Webber var koncertens højdepunkter. Deres vokaler var perfekte sammen, og musikken fungerede da også bedst, når den blev ledsaget af disses vokaler. Til gengæld blev det lidt langtrukkent i de passager hvor bandet lod instrumenterne tale i meget ensformige melodier. Og det skete lidt for tit.

Alt i alt var det en god oplevelse at lytte til Black Mountain denne aften. Det var en godt koncert at geare lidt ned til efter en lang og varm lørdag.

Written By

Er født i Århus, vokset op i Sønderjylland og har boet i København de seneste år. Blev færdiguddannet som lærer i 2004 og er souschef i en stor institution på Østerbro. I mine unge dage stod menuen stort set kun på metal, men siden teenagerårene har jeg været igennem 60er-musikken, klynkerocken, diverse singer-songwritere, freak folken og er nu havnet et sted hvor jeg er åben for det meste. Dog med en forkærlighed for det amerikanske.

Skriv et svar