05.07.08 – Nicole Atkins – Astoria, Roskilde Festival

Foto: Jennifer Tzar
Foto: Jennifer Tzar

Smuk vokal præstation fra Nicole Atkins

Astoria er den bedste scene på Roskilde Festival. Derfor var det også glædeligt at opdage at Nicole Atkins var blevet placeret netop her. Den aflukkede scene skulle da også vise sig at passe perfekt til musikken, der live skiftede mellem det elverpige-agtige og det rockede – og gerne indenfor samme nummer.

Liveversionerne af Atkins’ sange var en smule mere rocket og knap så stort orkestreret som det er tilfældet på cd. Om det klædte musikken bedre er svært at sige, men dårligt var det ikke, og alle sammenligningerne med Martha Wainwright gav pludselig meget mere mening.

Nicole Atkins kom godt rundt om hele det nye og flotte album Neptune City. Højdepunkter var der mange af, men bedst var vel nok ”The Way It Is” der, som på cd, lagde stille ud, hvorefter Atkins gav prøver på sine vokale evner. For at kunne koncentrere sig fuldt ud om vokalen havde hun lagt guitaren fra sig og gik nu stille rundt med mikrofonen i hånden.

Der var ikke mødt helt så mange op som man måske havde kunnet forvente, hvilket nok skyldtes, at Joan As Police Woman var placeret på Odeon samtidig. De der var mødt op fik dog en flot koncert leveret af en kvinde, der nok skal blive stor indenfor de kommende år.

Written By

Er født i Århus, vokset op i Sønderjylland og har boet i København de seneste år. Blev færdiguddannet som lærer i 2004 og er souschef i en stor institution på Østerbro. I mine unge dage stod menuen stort set kun på metal, men siden teenagerårene har jeg været igennem 60er-musikken, klynkerocken, diverse singer-songwritere, freak folken og er nu havnet et sted hvor jeg er åben for det meste. Dog med en forkærlighed for det amerikanske.

Skriv et svar