17.02.12 – Chairlift – Lille Vega, København

Foto: Tom Hines

Poppens nyfortolkning

Man skulle ikke engang vente en måned, fra Brooklyn duoen Chairlift havde udgivet deres andet album Something, før man kunne opleve dem på Lille Vega i København (og Voxhall i Århus dagen forinden). Men rygtet om de to glimrende album, gruppen indtil videre har udgivet, havde spredt sig hurtigt, så det var et næsten fyldt Lille Vega der kunne byde Chairlift velkommen, til deres første koncert i København.

Sættet var præget af numre fra gruppens nyeste udspil, men vi blev også præsenteret for nogle af de bedste numre fra gruppens debutalbum Does You Inspire You, hvorfra den catchy single “Bruises” var et af koncertens højdepunkter.

I front for bandet, der var udvidet til en kvintet, stod forsanger Caroline Polachek, smukt iklædt højtaljede trompetbukser, en lille stumpet sort top og et Cleopatra-agtigt halssmykke. Hun sang gruppens sange til perfektion, men også en smule rutinepræget i starten af sættet. Bandet spillede godt, men især guitaristen og trommeslagerens udtryksløse ansigtsudtryk, trak ned på gruppens stageperformance. Det gjorde dog ikke så meget, for efterhånden som koncerten kom ordentligt i gang med numre som “Take It Out On Me” og “Met Before”, fik Polachek skabt en fælles kemi med publikum, der til tider overvældede begge parter, men førte både publikum og band sikkert igennem en koncert der bare blev bedre og bedre.

Numrene blev fortolket på en ofte mere rocket måde. Det klædte især “Met Before” og ekstra nummeret “Evident Utensil”, som sprang ud som tydelige højdepunkter, med deres umilddelbare catchy omkvæds og fremadstormende grooves, der enten fik folk til at danse eller blot i lidt bedre humør. Tilmed voksede balladen “Cool As A Fire” til højder, som indspilningen fra Something ikke tør drømme om.

Det var klart den sidste halvdel af koncerten der løftede en ellers udmærket, men lidt sløv første del, til en moderne og intelligent popopvisning, der bringer håb om et popnavn der kan gøre op med tidens degradering af begrebet popmusik. Forhåbentlig udnytter dette land gruppens potentiale, så næste gang de besøger os, lad os sige på Store Vega, vil koncertens højdepunkter strække sig over hele sættet, for et langt større publikum.

Tags from the story
,
Written By

Spiller guitar og synger i The Brazierlights In The Window. Laver hip-hop i Bring Me The Good Things og spiller bass i White Emphasis. Booker hos Cupid Come Booking. Derudover laver jeg en gang imellem musikvideoer og andre film relaterede projekter.