Afsløring af Fredagsrock 2013

Nabiha til Fredagsrock pressemødet (foto: Lars Asmussen)
Nabiha til Fredagsrock pressemødet (foto: Lars Asmussen)

Blandet fredagsguf for enhver smag

For 17. år i træk byder Tivoli i København på en sæson med fredagsrock. I den forbindelse var pressen onsdag formiddag indbudt til et arrangement, hvor navnene blev offentliggjort. Flere af den kommende sæsons navne, havde endda fundet tid til at deltage i arrangement.

Formiddagen foregik i Glassalen, hvor programchef Rune Erbs stod for præsentationen på scenen, og hvor både Nabiha og Veto stod for underholdningen og spillede to numre hver. Blandt gæsterne var Steffen Brandt, der kunne fortælle om deres kommende turné, den hårde øve-aktivitet og turnéens afslutning i Tivoli: ”Ideen om at spille 100 forskellige numre fordelt på 6 koncerter var rigtig sjov på papiret. Men så er der jo lige øvelokalet – der er ideen også….rigtig sjov”. Koncerten i Tivoli lukker og slukker TV-2’s turné, og her vil TV-2 spille de sidste 30 numre på de to timer. En ambitiøs turné, men bestemt også guf for fans af Danmarks kedeligste band.

Årets sæson bød som altid på noget for enhver smag. Afsløringen bød også på et koncertprogram for Glassalen, som nu også i større grad bruges til rock- og popkoncerter. Mest opsigtsvækkende, var de helt særlige arrangementer, som programchef Rune Erbs løftede sløret for.

Et af dem er et 25-års jubilæumsshow for dansk rap, hvor navne som Rockers By Choice, MC Einar, L.O.C., Niarn, Den Gale Pose og mange andre gamle som nye navne fra dansk raps historie optræder. Fredagsrock Festival er også en fredag der med sine 12 timers musik ser anderledes og spændende ud. 30 nordiske stjerneskud bliver fordelt på fem scener – en eller flere af dem placeret i udvalgte forlystelser.

De mere traditionelle fredage byder på blandede bolsjer, hvor Sebastian, TV-2 og Sanne Salomonsen er blandt de mere garvede navne, og hvor Specktors, Nabiha, Shaka Loveless og Mads Langer hører til de unge, der uden tvivl også vil fylde plænen og tømme øl-fustagerne. Et par spændende kombi-koncerter har også fundet vej til programmet. Her bliver det spændende når Søren Huss/Christian Hjelm, Sort Sol/The Raveonettes og VETO/The Floor Is Made Of Lava deler aftenen. Af udenlandske navne byder sæsonen på amerikanske 30 Seconds To Mars og britiske Editors.

Endelig blev et koncertprogram for Glassalen også præsenteret. Den lille sal med højt til loftet, har fået et ganske imponeret program, hvor Teitur lukker sæsonen den 20. September.

 

Koncertprogrammet:

 

Fredagsrock på Plænen:
12. april: Specktors
19. april: Electric Lady Lab Svenstrup & Vendelboe
26. april: Rasmus Thude Noah Christopher
03. maj: Love Shop
10. maj: Fredagsrock Festival 2013
17. maj: TV-2
24. maj: Sebastian Band
31. maj Sanne
07. juni: Private
14. juni: Nabiha og Shaka Loveless
21. juni: Thirty Seconds To Mars (US)
28. juni: Editors (UK)
05. juli: Afro-Cuban All Stars (CU
12. juli: Fallulah og Marie Key
19. juli: Orgi-E
26. juli: Outlandish
02. august: The Raveonettes og Sort Sol
09. august: Thomas Helmig
16. august: Nik & Jay
23. august: Mads Langer
30. august: Tina Dickow
06. september: Dansk rap – 25 år
13. september: Christian Hjelm og Søren Huss
20. september: VETO og The Floor Is Made Of Lava

 

Glassalen Live:
1 marts: Joey Moe
7. marts: Big Fat Snake
8. marts: Lis Sørensen
15. marts: Sys Bjerre
5. april: Mike Andersen
6. april: Rasmus Nøhr
12. april: Caroline Henderson
11. maj: Max Raabe & Palast Orchester
16. maj: Tim Christensen
26. juli: Outlandish
12. september: Michael Falch Trio
19. september: Peter A.G.

 

 

 

 

 

 

Tags from the story
,