Beck svarer på Friedbergers kommentar

beck-presse-2005-565x377

Den 6. november kunne vi skrive en nyhed om, at The Fiery Furnaces’ Matt Friedberger ikke kan lide Radiohead. Det hele beroede tilsyneladende på en misforståelse, der byggede på, at Friedberger troede, at Radioheads hyldest til Harry Patch, den sidste overlevende britiske soldat fra 1. Verdenskrig, var en hyldest til den eksperimenterende musiker Harry Partch. Friedberger mente, at Radiohead kun lavede en hyldest til Partch for at blive populære, og beklagede sig over, at nummerets opbygning intet havde med Partch at gøre.

I et statement om episoden skrev Friedberger, at han da udmærket var klar over, at det var en hyldest til soldaten, der var tale om, og det hele var ment som en joke fra hans side. Statementet slutter han med følgende sætning: “Matt would have much preferred to insult Beck but he is too afraid of Scientologists.”

Nu har Beck så svaret på Friedbergers statement ved at lave et nummer med titlen ”Harry Partch” og lagt det ind på sin hjemmeside med kommentaren:

It’s a tribute to the composer and his desire to make the body and music unified into what he termed ‘Corporeality.’ The song employs Partch’s 43 tone scale, which expands conventional tonality into a broader variation of frequencies and resonances.

Written By

Er født i Århus, vokset op i Sønderjylland og har boet i København de seneste år. Blev færdiguddannet som lærer i 2004 og er souschef i en stor institution på Østerbro. I mine unge dage stod menuen stort set kun på metal, men siden teenagerårene har jeg været igennem 60er-musikken, klynkerocken, diverse singer-songwritere, freak folken og er nu havnet et sted hvor jeg er åben for det meste. Dog med en forkærlighed for det amerikanske.

Skriv et svar