Daniel Johnston på vej med nyt album

Foto: Steve Gullick
Foto: Steve Gullick

Den sjette oktober er Daniel Johnston klar med endnu et album. Et album, der lægger afstand til den hjemmelavede lo-fi lyd som har kendetegnet Johnston siden han udgav sine første kassetter i starten af firserne.

Is And Always Was har Daniel Johnston allieret sig med musiker og producer Jason Falkner, der tidligere har arbejdet med navne som Beck, Air og Paul McCartney. Om samarbejdet fortæller Falkner følgende:

He possesses that rare individuality that makes the listener wonder where this music comes from. It was challenging to make our minds work together but I really found myself immersed in his musical world. It’s a unique place to live, that’s for sure!

Falkner spiller guitar, bas og keyboard på albummet og Joey Waronker (REM, Beck, Smashing Pumpkins) spiller tromme. Johnston selv står for vokal, mere guitar og piano.

Albummet er landet på undertegnedes bord og umiddelbart så klæder den bedre produktion Johnston.

Tracklisten til Is and Always Was:

1. Mind Movies
2. Fake Records of Rock and Roll
3. Queenie the Doggie
4. High Horse
5. Without You
6. I Had Lost My Mind
7. Freedom
8. Tears
9. Is and Always Was
10. Lost in My Infinite Memory
11. Light of Day

Tags from the story
Written By

Er født i Århus, vokset op i Sønderjylland og har boet i København de seneste år. Blev færdiguddannet som lærer i 2004 og er souschef i en stor institution på Østerbro. I mine unge dage stod menuen stort set kun på metal, men siden teenagerårene har jeg været igennem 60er-musikken, klynkerocken, diverse singer-songwritere, freak folken og er nu havnet et sted hvor jeg er åben for det meste. Dog med en forkærlighed for det amerikanske.

Skriv et svar