De nominerede til Mercury Prize er offentliggjort

 

De nominerede til den prestigefyldte britiske musikpris er netop blevet offentliggjort. Som sædvanligt er det et stærkt felt, der skal konkurrere om prisen – og som sædvanligt er det ikke kun de store navne, der allerede har fået et international gennembrud, som har fået chancen.

Bookmakernes favoretter er Adeles 21 og PJ Harveys Let England Shake, der begge giver pengene fire gange tilbage. Adele var også nomineret for albummet 19 tilbage i 2008. Dengang tog Elbow (billedet) prisen for Seldom Seen Kid – og netop Elbow er også en af konkurrenterne igen i år. PJ Harvey vandt prisen i 2001 med albummet Stories From The City, Stories From The Sea on the Night.

De nominerede til Merucury Prize 2011 er:

Ana Calvi: Ana Calvi
Elbow: Build A Rocket Boys!
James Blake: James Blake
Katy B: On A Mission
Metronomy: The English Riviera
PJ Harvey: Let England Shake
Gwilym Simcock: Good Days At Schloss Elmau
Tinie Tempah: Disc-Overy
Everything Everything: Man Alive
Ghostpoet: Peanutbutter and Melancholy Blues
King Creosote & Jon Hopkins: Diamond Mine
Adele: 21

Tags from the story
, ,
Written By

Er født i Århus, vokset op i Sønderjylland og har boet i København de seneste år. Blev færdiguddannet som lærer i 2004 og er souschef i en stor institution på Østerbro. I mine unge dage stod menuen stort set kun på metal, men siden teenagerårene har jeg været igennem 60er-musikken, klynkerocken, diverse singer-songwritere, freak folken og er nu havnet et sted hvor jeg er åben for det meste. Dog med en forkærlighed for det amerikanske.

Skriv et svar