Eddie Vedder sagsøges af canadisk sangskriver

Foto: Danny Clinch
Foto: Danny Clinch

Den canadiske sanger og sangskriver Indio, hvis rigtige navn er Gordon Peterson, har ifølge New York Post valgt at sagsøge Pearl Jams Eddie Vedder for at have ændret i teksten til ”Hard Sun”, som Eddie Vedder havde med på soundtracket til filmen Into The Wild (2007). Gordon Peterson mener angiveligt, at sangen har mistet sin integritet og at han ikke havde givet Vedder lov til at ændre i teksten. Derfor vil han nu, mere end to år efter Vedders version udkom, have alle indtægterne i forbindelse med Vedders udgave.

Eddie Vedders advokat er dog helt rolig og udtaler følgende til New York Post: ”We don’t see any basis for a copyright infringement claim”.

Du kan lytte til begge versioner herunder. På Eddie Vedders version får han vokal bistand fra Corin Tucker der er tidligere guitarist og sanger i Sleater-Kinney

Tags from the story
, ,
Written By

Er født i Århus, vokset op i Sønderjylland og har boet i København de seneste år. Blev færdiguddannet som lærer i 2004 og er souschef i en stor institution på Østerbro. I mine unge dage stod menuen stort set kun på metal, men siden teenagerårene har jeg været igennem 60er-musikken, klynkerocken, diverse singer-songwritere, freak folken og er nu havnet et sted hvor jeg er åben for det meste. Dog med en forkærlighed for det amerikanske.

Skriv et svar