Fiktionsfilm om Daniel Johnstons liv på vej

Foto: Steve Gullick
Foto: Steve Gullick

Igår kunne Diskant.dk berette om at den skizofrene singer/songwriter Daniel Johnston var på vej med et nyt album, der har udgivelsesdato d. 6. oktober. Men det er åbenbart ikke det eneste der er os i vente.

I dokumentarfilmen The Devil & Daniel Johnston fra 2005, var det muligt at få et indblik i sangskriverens liv, og ved hjælp af bl.a. private optagelser, kom publikum særdeles tæt på. Nu skulle en fiktionsfilm om Johnston dog også være på vej.

På den igangværende Buster Filmfestival, har Diskant.dk fanget instruktør David Lee Miller, som er i landet for at præsentere sin spillefilm My Suicide. Han fortæller at han foran flere store selskaber har sikret sig rettighederne til en spillefilm om Daniel Johnston. Ifølge Miller skulle både Johnny Depp og Brad Pitt som producenter have budt ind på filmen, men Johnston og hans familie, mente at Miller og hans noget mindre selskab var bedre egnet til at fortælle historien.

Forberedelserne til filmen er i sin aller første fase, så det er ikke muligt at sige noget om premieredato endnu.

Mere om Daniel Johnston her: www.hihowareyou.com.

Written By

Uddannet ved Filmvidenskab på Københavns Universitet. Arbejder deltids som producer i Filmbyen (Avedøre), underviser på en højskole og ernærer mig desuden som freelance kameramand, klipper og lydmand. Spiller bas i stoner-bandet Hjortene, men har spillet i alt fra black metal bands til rap-konstellationer. Jeg har en forkærlighed for al musik der har et højt indhold af energi, og så er jeg helt pjattet med vinyl! Lytter for tiden til: Fu Manchu, (International) Noise Conspiracy, TSOOL, JR Ewing, Hellacopters, Turbonegro, Mew, The Haunted, Spiritual Beggars

Skriv et svar