Gogol Bordelllo på Rådhuspladsen i december

Roskilde Festival 2009 (Foto: Claus Michaelsen)
Roskilde Festival 2009 (Foto: Claus Michaelsen)

I forbindelse med klimatopmødet i København i midten af december, hvor ledere fra 192 lande vil samles for at drøfte planetens fremtid, finder også klima/kultur-festivalen Hopenhagen sted. Her vil Rådhuspladsen fra d. 7.-18. december være et overflødighedshorn af musik, film, kunst, udstillinger og debat.

Golden Days, Københavns Kommune og Roskilde Festival er gået sammen om at sammensætte et musikprogram til festivalen, og hidtil er det kun Malk de Koijn, der har været offentliggjort.

Men idag præsenterer festivalen altså sit andet navn, som er sigøjner-punkerne Gogol Bordello. Bandet vil spille en koncert på Rådhuspladsen d. 15. december, og alle der har oplevet bandet live, ved, at de nok skal få sat skub i folk. Om de kan være med til at få sat skub i en bindende klimaftale, vil tiden vise.

Gogol Bordello seneste koncert i Danmark, var på sommerens Roskilde Festival, hvor de sørgede for en fest på Orange Scene.

I den kommende tid vil flere af Hopenhagens navne blive offentliggjort. Følg med på www.hopenhagenlive.org.

Tags from the story
,
Written By

Uddannet ved Filmvidenskab på Københavns Universitet. Arbejder deltids som producer i Filmbyen (Avedøre), underviser på en højskole og ernærer mig desuden som freelance kameramand, klipper og lydmand. Spiller bas i stoner-bandet Hjortene, men har spillet i alt fra black metal bands til rap-konstellationer. Jeg har en forkærlighed for al musik der har et højt indhold af energi, og så er jeg helt pjattet med vinyl! Lytter for tiden til: Fu Manchu, (International) Noise Conspiracy, TSOOL, JR Ewing, Hellacopters, Turbonegro, Mew, The Haunted, Spiritual Beggars

Skriv et svar