Iron Maiden-dokumentaren Flight 666 udkommer den 25. Maj

ironmaiden-presse-2007-565x377

I forbindelse med deres Somewhere Back In Time World Tour fløj Iron Maiden kloden rundt i deres specialbyggede Boeing 757. Piloten bag styrpinden var ingen ringere end Bruce Dickinson himself, og den tour er der nu kommet en dokumentar ud af.

Med sig havde bandet nemlig Sam Dunn og Scot McFayden – der også har lavet dokumentaren Metal: A Headbangers Journey – som fik lov til at filme overalt. Dokumentaren skulle ikke været helt ringe, og Iron Maiden: Flight 666 har da også allerede vundet prisen som ’Best Documentary’ ved South By Southwest Film Festival.

Udover dokumentaren kommer udgivelsen også til at indeholde en live koncert, der er klippet sammen fra 16 forskellige koncerter fra touren.

Synes man der er for lang tid til den 25. maj, så er der råd for det! Tirsdag den 21. April kl. 21:30 bliver filmen nemlig vist i Palads i København i forbindelse CPH:PIX Filmfestival, der begynder i dag.

Programmet til CPH:PIX byder også Julian Doyles Chemical Wedding, der har Bruce Dickinson som manuskriptforfatter. Filmen vises i Gloria den 17. april kl. 00:00, i Palads den 21. april kl. 19:00 og i Vester Vov Vov torsdag den 23. april kl. 23:00.

Iron Maiden har planer om at starte skrivningen til næste album i november og indspilningerne i januar 2010.

Tags from the story
,
Written By

Er født i Århus, vokset op i Sønderjylland og har boet i København de seneste år. Blev færdiguddannet som lærer i 2004 og er souschef i en stor institution på Østerbro. I mine unge dage stod menuen stort set kun på metal, men siden teenagerårene har jeg været igennem 60er-musikken, klynkerocken, diverse singer-songwritere, freak folken og er nu havnet et sted hvor jeg er åben for det meste. Dog med en forkærlighed for det amerikanske.

3 kommentarer

  • Ja, det kan du roligt glæde dig til. Den var ret underholdende og samtidig selvfølgelig også fyldt med fed musik. Man savnede dog nok en smule mere kant på vinklen. Det kom hurtigt til at fremstå som en stor rygklapper-klub.

    Men skal helt sikkert investere i DVD’en.

  • Filmen var fantastisk – endda for en som ikke er født fan af Maiden, men tilvænnet over længere tid – så vil klart anbefale alle turen med Bruce og de andre i deres helt egen Ed force one!

Skriv et svar