Megadeth på vej med trettende album


Det er egentligt ret enestående at The big four of thrash metal stadig lever. Alle fire udgav de deres debutalbum i start/midt-firserne og var gennem disse med til at definere en ny genre – og alle er stadig aktive! Metallica er for længst blevet mainstream og samarbejder pt. med Lou Reed om et nyt album, der ifølge Lars Ulrich er 90 procent færdigt. Anthrax har fået Joey Belladonna tilbage bag mikrofonen, og bandet udgiver sit tiende album, Worship Music, den 13. september. Slayer udgav det forrygende World Painted Blood i november 2009 og har netop udgivet en koncert-dvd med titlen Dead Skin Mask – godt nok indeholdende en koncert fra 2002.

Nu er Megadeth også ved at være klar med nyt materiale. Albummet hedder THIRT3EEN og bliver udgivet på Roadrunner Records den 1. november. Til Rolling Stone fortæller Dave Mustaine følgende om titlen:

I was born on September 13th; this is my thirteenth record. It just seemed like it was the right thing to do to call it TH1RT3EN.

Derudover fortæller han også, at han begyndte at spille guitar som 13-årig.

THIRT3EEN følger op på 2009s Endgame, og er det første album siden den originale bassist Dave Ellefson er kommet tilbage i folden. Han var oprindeligt med i bandet fra 1983 til 2002.

Billedet til denne artikel er Megadeth anno Peace Sells… But Who’s Buying? (1986) som Megadeth netop har udgivet i en stor 25 års jubilæumsudgave.

Tags from the story
Written By

Er født i Århus, vokset op i Sønderjylland og har boet i København de seneste år. Blev færdiguddannet som lærer i 2004 og er souschef i en stor institution på Østerbro. I mine unge dage stod menuen stort set kun på metal, men siden teenagerårene har jeg været igennem 60er-musikken, klynkerocken, diverse singer-songwritere, freak folken og er nu havnet et sted hvor jeg er åben for det meste. Dog med en forkærlighed for det amerikanske.

Skriv et svar