Pearl Jam holder pause

Foto: Danny Clinch

Da Pearl Jam afsluttede deres verdensturne i Oeiras, Portugal i sidste weekend kom Eddie Vedder med lidt af et statement. Han sagde nemlig følgende:

Thank you for coming to our last show. Not our last ever, but our last in a long time. Have fun tonight because we don’t know when else we will have fun.

Der er altså ikke tale om en opløsning af bandet, men en pause. Musikhistorien har dog masser af eksempler på pauser, der er blevet endog meget lange! Og der er også eksempler på bands, der holder pause på livstid.

Pearl Jam blev dannet i 1990 og har lige siden bestået af Eddie Vedder (vokal), Jeff Ament (bas), Stone Gossard (rytmeguitar) og Mike McCready (lead guitar). Den eneste plads, der er blevet skiftet ud på i tidens løb er pladsen bag trommerne. Den originale er trommeslager Dave Krusen forlod bandet efter indspilningerne af debutalbummet Ten. Han blev erstattet af Matt Chamberlain, der kun holdte nogle få måneder for derefter at blive erstattet af Dave Abbruzzese som blev fyret efter Pearl Jams tredje album, Vitalogy (1994). Så tog Jack Irons over. Da han forlod bandet i 1998 blev han erstattet af Matt Cameron, der tidligere spillede med i Soundgarden – og som måske snart spiller med Soundgarden igen nu hvor bandet er blevet gendannet.

Her er setlisten til Pearl Jams foreløbigt sidste koncert:

Set 1

Release (from Ten, 1991)
Elderly Woman Behind The Counter In A Small Town (from Verses, 1993)
Animal (from Verses, 1993)
Given To Fly (from Yield, 1998)
In Hiding (from Yield, 1998)
Unthought Known (from Backspacer, 2009)
Nothingman (from Vitalogy, 1994)
Daughter / Blitzkrieg Bop (from Verses, 1993/Ramones cover)
Even Flow (from Ten, 1991)
Just Breathe (from Backspacer, 2009)
Wishlist (from Yield, 1998)
Black (from Ten, 1991)
Glorified G (from Verses, 1993)
Why Go (from Ten, 1991)

Encore 1

The End (from Backspacer, 2009)
Improv (Portugal, Portugal)
Public Image
The Fixer (from Backspacer, 2009)
Wasted Reprise (from Pearl Jam, 2006)
Better Man (from Vitalogy, 1994)

Encore 2

Smile(from No Code, 1996)
Once (from Ten, 1991)
Alive (from Ten, 1991)
Yellow Ledbetter

Tags from the story
Written By

Er født i Århus, vokset op i Sønderjylland og har boet i København de seneste år. Blev færdiguddannet som lærer i 2004 og er souschef i en stor institution på Østerbro. I mine unge dage stod menuen stort set kun på metal, men siden teenagerårene har jeg været igennem 60er-musikken, klynkerocken, diverse singer-songwritere, freak folken og er nu havnet et sted hvor jeg er åben for det meste. Dog med en forkærlighed for det amerikanske.

Skriv et svar