Singer/songwriter album fra Mikael Åkerfeldt?

Foto: Claus Michaelsen
Foto: Claus Michaelsen

Mikael Åkerfeldt, der er forsanger og guitarist i det svenske progressive metalband Opeth har tidligere lavet afstikkere fra sit hovedband. Han har sunget på bl.a. to Katatonia udgvelser samt et par plader med old school death metal bandet Bloodbath (som også tæller flere Katatonia medlemmer) .

I et interview til Hollandske FaceCulture afslører Åkerfeldt nu at han planlægger at lave en akkusitsk singer/songwriter plade, når han får tid. Der vil være tale om et solo-album, hvor han indspiller alt selv i sit hjemmestudie.

Åkerfldt er bl.a. inspireret af kunstnere som Nick Drake, der har gjort en dyd ud af det simple. Derfor er det  meningen at kompostionerne skal være mere simple end man er vant til fra Opeth, sådan at Åkerfeldt selv ville kunne optræde live med numrene.
Indtil videre er der ikke skrevet numre til pladen, men Mikael Åkerfeldt fortæller, at han lige nu laver et nyt riff, hver gang han får en guitar i hænderne, så det er nok ikke usandsynligt, at pladen kommer i butikkerne på et tidspunkt.

Tags from the story
,
Written By

Uddannet ved Filmvidenskab på Københavns Universitet. Arbejder deltids som producer i Filmbyen (Avedøre), underviser på en højskole og ernærer mig desuden som freelance kameramand, klipper og lydmand. Spiller bas i stoner-bandet Hjortene, men har spillet i alt fra black metal bands til rap-konstellationer. Jeg har en forkærlighed for al musik der har et højt indhold af energi, og så er jeg helt pjattet med vinyl! Lytter for tiden til: Fu Manchu, (International) Noise Conspiracy, TSOOL, JR Ewing, Hellacopters, Turbonegro, Mew, The Haunted, Spiritual Beggars

Skriv et svar