Steven Wilson remixer King Crimson

Foto: Steven Wilson (selvportræt)
Foto: Steven Wilson (selvportræt)

For 40 år siden blev prog rock bandet King Crimson dannet, og for at fejre dette jubilæum udsender DGM & Panegyric en hel serie af bandets studiealbums i nye CD/DVD-A versioner. For at sikre kvaliteten af udgivelserne er det selveste Steven Wilson (Porcupine Tree), der er blevet bedt om at stå for projektet med at remixe de gamle plader.

Hver udgivelse vil indeholde hele det originale album plus bonustracks på cd’en. DVD-A delen vil indeholde et splinternyt 5.1 mix af pladen med mulighed for MLP lossless audio på DVD-A afspillere eller DTS 5.1 på almindelige DVD afspillere. Nogle af udgivelserne vil desuden også indeholde sjældne videoklip fra den pågældende periode.

Mixningen finder sted i et samarbejde med Steven Wilson og original King Crimson guitarist Robert Fripp.

Red udkommer allerede 21. september, In the Court of the Crimson King d. 12. oktober og Lizard d. 26. oktober. Resten af serien følger i løbet af 2010.

Red kan allerede forudbestilles på burningshed.com.

Written By

Uddannet ved Filmvidenskab på Københavns Universitet. Arbejder deltids som producer i Filmbyen (Avedøre), underviser på en højskole og ernærer mig desuden som freelance kameramand, klipper og lydmand. Spiller bas i stoner-bandet Hjortene, men har spillet i alt fra black metal bands til rap-konstellationer. Jeg har en forkærlighed for al musik der har et højt indhold af energi, og så er jeg helt pjattet med vinyl! Lytter for tiden til: Fu Manchu, (International) Noise Conspiracy, TSOOL, JR Ewing, Hellacopters, Turbonegro, Mew, The Haunted, Spiritual Beggars

Skriv et svar