The Ark takker af

Svenske The Ark fejrer næste år jubilæum, og bandet har dermed regeret den svenske poprock trone i 20 år. Men 20 år er åbenbart nok for The Ark, for man har valgt at sætte et punktum for bandet efter jubilæet.

Ganske naturligt udsender The Ark i den forbindelse en greatest plade, der indeholder 18 af bandets hits plus de to helt nye numre “Breaking Up With God” og “The Apocalypse Is Over”. Første single bliver “Breaking Up With God”, som kommer på gaden d. 10. februar, mens selve opsamlingen Arkeology udgives d. 23. februar.

Tracklisten på Arkeology ser således ud:
Let Your Body Decide
It Takes a Fool to Remain Sane
Echo Chamber
Joy Surrender
Calleth You, Cometh I
Father of a Son
Tell Me this Night is Over
Disease
One of Us is Gonna Die Young
Clamour for Glamour
Trust is Shareware
Deliver us from Free Will
Prayer for the Weekend
Absolutely No Decorum
Worrying Kind
Little Dysfunk You
Superstar
Stay With Me
Breaking Up With God
The Apocalypse is Over

The Ark drager også næste år på en afskedsturné, der bl.a. bringer dem til Amager Bio i København d. 19. april. Ifølge bandet kommer der flere koncerter til tourplanen, og de sidste koncerter vil ligge i slutningen af maj.

Indtil videre ser tourplanen sådan ud:
3. marts – Helsinki, Tavastia
5. marts -Karlstad, Nöjesfabriken
9. marts -Uppsala, Katalin
10. marts -Åre, Bygget
11. marts -Sundsvall, Stadshuset
15. marts -Stockholm, Cirkus
18. marts -Gøteborg, Trädgår’n
19. marts -Malmø, KB
24. marts – Växjö, Palladium
26. marts – Norrköping, Flygeln
31. marts – Oslo, Rockefeller
2. april – Helsingborg, The Tivoli
19. april – København, Amager Bio

The Ark kommer giver følgende begrundelse på opløsningen, og fortæller desuden om afskeden:

“Efter sommarturnén kommer vi lägga ner bandet. Vi känner att vi uträttat det vi skulle artistiskt och att det nu är dags att gå vidare i livet. The Ark har varit en väldigt stor del av våra liv och kommer alltid betyda mycket för oss. Därför vill vi göra vårt 20-års jubileum 2011 till en rejäl avskedsfest. Samlingsskivan summerar vår karriär och våra största hits. Vårturnén kommer att bli en present till fansen då vi återvänder till scener vi stått på genom åren för att bjuda på intima och unika konserter. På detta vis vill vi hylla dem som varit med om att skapa The Ark som fenomen. Sommarens turné blir ett fyrverkeri av hits, allsång och bombasm. Vi ses nästa år!”

Tags from the story
Written By

Uddannet ved Filmvidenskab på Københavns Universitet. Arbejder deltids som producer i Filmbyen (Avedøre), underviser på en højskole og ernærer mig desuden som freelance kameramand, klipper og lydmand. Spiller bas i stoner-bandet Hjortene, men har spillet i alt fra black metal bands til rap-konstellationer. Jeg har en forkærlighed for al musik der har et højt indhold af energi, og så er jeg helt pjattet med vinyl! Lytter for tiden til: Fu Manchu, (International) Noise Conspiracy, TSOOL, JR Ewing, Hellacopters, Turbonegro, Mew, The Haunted, Spiritual Beggars

Skriv et svar