Thom Yorke bryder sig ikke om cd’er

radiohead-presse2008-565x350

I et nyligt interview som Radioheads frontmand Thom Yorke har givet til magasinet The Believer langer den karismatiske sanger og sangskriver ud efter cd’en. Men selvom Thom Yorke ikke bryder sig om cd-mediet, så mener han, at hvis det ikke havde været for cd’en, så havde musikindustrien i sin nuværende form for længst være død og borte.

I mean, I always hated Cd’s. Me and Stanley [Donwood, Radioheads albumcover-kunstner] always hated CDs. Just a fucking nightmare.

Thom Yorke mener, at der er en naturlig selektion igang, der gør, at cd’en er ved at forsvinde – og det er han glad for.

[I’m] happy to see the Cd format disappear. There’s a process of natural selection going on right now. The music business was waiting to die in its current form about 20 years ago. But then, hallelujah, the Cd turned up and kept it going for a bit. But basically, it was dead.

Thom Yorke har dog heller ikke nogen interesse i at downloade ‘gratis’ mp3’er.

I don’t spend my fucking life downloading free MP3s because I hate the websites. No one seems to know what they’re talking about. I’d much rather go to sites like Boomkat, where people know what they’re talking about.

I interviewet fortæller Thom Yorke også, at Radiohead i fremtiden muligvis kun vil udgive Ep’er og singler i stedet for hele albums.

Tags from the story
,
Written By

Er født i Århus, vokset op i Sønderjylland og har boet i København de seneste år. Blev færdiguddannet som lærer i 2004 og er souschef i en stor institution på Østerbro. I mine unge dage stod menuen stort set kun på metal, men siden teenagerårene har jeg været igennem 60er-musikken, klynkerocken, diverse singer-songwritere, freak folken og er nu havnet et sted hvor jeg er åben for det meste. Dog med en forkærlighed for det amerikanske.

Skriv et svar