Underground Music Awards åbner for tilmelding til UMA ’11

Så er Underground Music Awards tilbage for tredje år i træk. Prisfesten afholdes fredag d. 29. april på spillestedet Bremen i København. Inden da skal de nominerede dog lige findes. Som de forrige år foregår det på den måde, at man klikker sig ind på UMA’s hjemmeside og tilmelder sit band senest den 25. februar. Man kan tilmelde sig i en af kategorierne ’Rock’, ’Metal’, ’Alternative’, ’Hip hop’, ’Electronica’ og ’Pop’. Da der er tale om en undergrunds-pris, så kan bands, der har udgivet musik på Universal, Sony, EMI eller Warner eller har haft det store gennembrud i Danmark, ikke tilmelde sig. I løbet af de to seneste år har cirka 900 bands tilmeldt sig.

De endelige nominerede udvælges af UMAs dommerpanel bestående af musikere og branchefolk (bl.a. diskant.dk), og de nominerede offentliggøres i marts måned.

Sidste år måtte prisshowet pga. Pumpehusets konkurs flyttes fra netop Pumpehuset til Rust, hvilket desværre betød, at showet kun var for nominerede og dommere. I den forbindelse udtaler arrangørerne bag UMA følgende:

UMA ’10 var en speciel oplevelse, og selvom det var en vellykket aften, sad vi alle med en underlig uforløst fornemmelse efterfølgende. 9 måneders forberedelse og anstrengelser havde været forgæves, men heldigvis kunne vi varme os på de skulderklap vi fik fra flere vinkler for at ha’ gennemført showet. Derfor var vi fast besluttet på, at i 2011 skulle UMA tage revanche, og endnu engang invitere publikum indenfor til en aften med masser af musik, sjov og spas i undergrundens tegn.

Vinderne af UMA ´10 der ses herunder, kan i øjeblikket opleves på en række showcases der afholdes i løbet af foråret som opvarmning til UMA ’11. Den næste showcase i rækken er Best Metal, som afholdes på The Rock den 26. februar 2011, og som står i metalverdenens tegn.

Sidste års vindere:

Best Alternative: Hunch Bettors
Best Rock: Stream City
Best Metal: The Interbeing
Best Electronica: Harpcore
Best Pop: Coco Moon
Best Hiphop: M-cnatet

Written By

Er født i Århus, vokset op i Sønderjylland og har boet i København de seneste år. Blev færdiguddannet som lærer i 2004 og er souschef i en stor institution på Østerbro. I mine unge dage stod menuen stort set kun på metal, men siden teenagerårene har jeg været igennem 60er-musikken, klynkerocken, diverse singer-songwritere, freak folken og er nu havnet et sted hvor jeg er åben for det meste. Dog med en forkærlighed for det amerikanske.

Skriv et svar