10.04.11 – Adele – Store Vega, København

Om det så var inderlige og sørgelige ballader eller Adeles mere soulede udskejelser, så leverede hun varen uhørt sikkert søndag aften. Jeg har sjældent set en så stærk og kontrolleret livevokal, som den hun præsenterede os for i Store Vega, og pludselig gav det mening, at den unge englænder er stormet frem på ingen tid.

Adele i Store Vega (foto: Lars Asmussen)

Fortryllende britisk soulmagi

Jeg vil indlede min anmeldelse med at minde om, at engelske Adele er 21 år gammel. Hun har to albums på sit cv. Det seneste, 21, udkom tidligere på året, og efterfølgende har populariteten omkring hende været støt voksende herhjemme. Populariteten sås tydeligt i Store Vega søndag aften. Den store sal var fyldt til bristepunktet, og det var en udfordring at mase sig frem allerede ved dørene fra baren ind til selve koncertsalen.

Der var en rolig og afslappende stemning på scenen. Adele var placeret i midten og omkring og bag sig havde hun fire musikere og to korsangerinder med. Denne stemning holdt hele koncerten igennem, og den smittede af på den fyldte sal. Mens Adele leverede varen fra scenen, var der en larmende stilhed blandt publikum, hvilket gjorde meget for især de stille numre som hendes egne ”Don’t You Remember” og ”Turning Tables” samt hendes smukke versioner af The Cures ”Love Song” og vel nok aftenens højdepunkt Bob Dylans ”Make You Feel My Love”. Pinlig tavshed var der dog aldrig i salen, for jublen og bifaldet var enormt efter hvert eneste nummer.

Når det ikke var smukt og inderligt, så foldede Adele sig ud som den souldiva, hun også kan være. Især under de måske mest kendte numre ”Rolling In The Deep” og ”Rumour Has It” havde salen svært ved at holde sig i ro, og i den kække og frække ”My Same” så vi lidt andre sider af Adele og band, som jeg rigtig gerne havde set lidt mere af i aften. Om det så var inderlige og sørgelige ballader eller Adeles mere soulede udskejelser, så leverede hun varen uhørt sikkert. Jeg har sjældent oplevet en så stærk og kontrolleret livevokal, som den jeg hørte i aften. Adele pointerede endda efter tre numre, at grunden til at hun svedte lidt ekstra i aften var, at hun havde lidt tømmermænd fra dagen før. Fred være med det – det fremgik ikke af hendes præstation. Om hun så fraserede stemmen eller pressede den op til det der for os andre synes det umulige, så kontrollerede hun det med perfektion til den aller mindste detalje.

Lad mig slutte hvor jeg startede. Adele er kun 21 år, og hun har kun to albums på bagen. Det betyder, at repertoiret stadig er begrænset, men når det leveres med en så høj kvalitet, så betyder det meget lidt, at enkelte numre i aften ikke helt kunne holde det ellers tårnhøje niveau. Hendes sange er dybt personlige og bygger på egne oplevelser, og det kryber ind under huden på lytteren, når de leveres fra den unge englænder. Det undrer mig ikke, at Adele slår salgsrekorder hjemme i England, og noget siger mig, at det ikke stopper her.
[nggallery id=122]

Written By

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *