26.06.11 – Emma Acs – Pavilion Junior, Roskilde Festival

Emma Acs virkede en smugle nervøse, for det er uden tvivl det største for en dansk musiker at spille på lige netop denne festival, og det lagde den lille rødhårede pige ikke skjul på.

For knap 3 år siden var jeg til en koncert på Råhuset med syre-rock bandet The Setting Son. Lejligheden var vist nok noget indsamling til nogle misbrugere på Vesterbro, men da der ikke rigtigt var nogle fra publikum der var klar over dette, var jublen stor da forsanger Sebastian T.W. Kristiansen annoncerede at dette var en støttekoncert for at få The Setting Son på Roskilde. Det er desværre ikke lykkedes endnu, men 4 ud af de 6 musikere der stod på scenen den uforglemmelige aften i Kødbyen, stod og spillede mere eller mindre den samme musik søndag den 26. juni 2011 på Roskilde Festivalens Pavilion Jr. scene. De virkede en smugle nervøse, for det er uden tvivl det største for en dansk musiker at spille på lige netop denne festival, og det lagde den lille rødhårede pige, der siden hun sang kor på Råhuset for knap 3 år, i mellem tiden har skrevet sine egne sange, udgivet et album og nu har fået lov til at spille dem på Nordeuropas største festival, ikke skjul på.

Efter et par singler i pæn rotation på P3, og ordentlig røvfuld hype var Emma Acs helt klart et af Pavilion Jr. scenens hovednavne, og folk var mødt talstærkt op. Der gik lidt tid før at bandet og publikum fandt sig til rette med hinanden og derfor blev singlen “Fever” også en smugle anonym. Det virkede som om numrene, der ofte ikke var længere end 3 minutter, var for korte til at opbygge en energi blandt publikum, og det var først i den i forholdsvis lange “Very Own Human”, at bandet for alvor begyndte at syre lidt ud, så der kom lidt liv i publikum. Herfra var der enighed om hvordan den her koncert skulle afvikles, og publikum klappede nu fast i takt med rytmen fra Emma Acs’ tamburin.

Efter denne lidt sene start satte bassisten The Adam, der normalt spiller guitar i The Good The Bad og i Sort Sols genforenings band, ind med et tungt og energisk bas riff. Resten af bandet fulgte med og da Emma Acs’ sang afslørede at vi var i gang med at høre en syre-rock udgave af Joy Divisions “Transmission”, var publikum for alvor med. Det var også koncertens suveræne højdepunkt.

Bandet spillede derefter endnu et af deres egne numre for igen at overraske publikum, med deres udgave af Ace Of Base hittet “All That She Wants”. Publikum var blevet tændt og var endda så friske at de valgte at synge med på koncertens sidste nummer “Yoko”, som afsluttede koncerten på en god måde, og til sidste fik vi et ønske om at vi skulle ses ude på den festival, der stadig havde mange gode oplevelser i vente.

Written By

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *