02.07.11 – The Strokes – Orange, Roskilde Festival

Der var fest helt nede på de bagerste rækker til drømmesetlisten fra et band, der virkelig forstod at løfte Orange til det niveau, scenen er beregnet til. Dét må du godt, Julian!
The Strokes på Roskilde Festival 2011 (foto: Claus Michaelsen)

Det må du godt, Julian!

Det var lige før, undertegnede var gået glip af The Strokes på Orange lørdag aften grundet aftenens massive skybrud. Dog var regnen så venlig at forsvinde inden, og det var heldigt, for det viste sig at være årets koncert.

Der var rigtigt mange, som var mødt op trods mudder og vandpytter, og det er noget af det fantastiske ved Roskildes publikum; musikken betyder mere end vejret. The Strokes spillede sidst på Roskilde i 2006, og hvad der den gang var et lidt sløvt band, viste sig denne gang at være et virkelig oplagt, velspillende og festligt band. Bandet har udgivet albummet Angels i år, så man kunne forvente at setlisten mest ville bestå af de nye numre, men det var helt forkert antaget. I stedet havde bandet i den grad blandet en optimal slikpose af numre fra deres fire albums. Der var den fræsende ”Reptilia” og den dejligt tilbagelænede ”Under Control” fra Room on Fire, og fra det tredje album fik vi den hurtigere, lidt mørkere ”Juicebox”. Mellem to numre vovede halvt danske Julian Casablancas sig til at begive sig ud i sin mors modersmål med historier om hvordan hans bedsteforældre i Jylland havde formanet ham i hans barndomsår: ”Det må du ikke, Julian!”, kom det kun lidt gebrokkent fra Casablancas, ligesom der blev fortalt noget om en kartoffelmad. Måske var det et lidt billigt trick, men publikum, denne anmelder inklusive, elskede det!

Og derfra var det ellers en ren fest med bandets glade, dovne og charmerende rock. Og der blev danset i mudderet til den flabede ”New York City Cops”, hittet ”Someday”, samt den mindre kendte ”Meet me in the Bathroom”, med det skønne omkvæd ”Meet me in the bathroom/that’s what she said/ I don’t mind/ it’s true”, og ikke mindst gennembrudssinglen ”Last Nite”. Der var fest helt nede på de bagerste rækker til drømmesetlisten fra et band, der virkelig forstod at løfte Orange til det niveau, scenen er beregnet til. Dét må du godt, Julian!

Written By

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *