Dangers Of The Sea: Dangers Of The Sea

cover-DangersOfTheSea-DangersOfTheSea-2013-300x300

Godt musikalsk håndværk fra erfarne debutanter

Danske Dangers Of The Sea er en debuterende gruppe, der er bygget op af og omkring Andreas Bay Estrup. Han har både titlen jazztrommeslager og en konservatorieuddannelse på cv’et, men ved siden af har han puslet med sange, der lå langt fra jazz-verdenen. På den baggrund fik han samlet fire kompetente musikere, og sammen blev de til Dangers Of The Sea. Jess Jensen (keyboard) kender vi fra Saybia, Mike Juel Taagehøj (bas) gør sig i Slaraffenland, Frederik Teige (guitar) var live-guitarist i Efterklang og Rasmus Jusjong (trommer) er en del af Folkeklubben.

En stærk line-up for en debuterende gruppe, som selvfølgelig gav mig visse forventninger. At vi har med dygtige musikere med store musikalske værkstøjskasser at gøre høres på pladen. Den afdæmpede indie-folk serveres med lækre vokalharmonier, varierede guitarspor og små strejf af glockenspiel, mundharmonika og tangenter. Et generelt organisk, behageligt og ikke mindst stilsikkert lydbillede.

Debutens stemninger emmer af melankoli og længsel, og det gør de især via Estrups stemme og ord. Hans vokal er lys og let genkendelig og leder tankerne på Neil Young. Andreas Estrup har skrevet sangene, og heri gemmer der sig mange tunge temaer, hvor følelserne er uden på tøjet, og hvor der er højt til loftet. Uanset om temaerne er gemt i de langsomme sjælere som ”Light” og ”Sheer Desperation” eller den mere friske ”Everything Will Be Alright”, så gemmer der sig en optimisme i de ganske melodiøse og iørefaldende omkvæd. Der er også enkelte numre, der blegner og aldrig nåede at fange mig – et par overraskelser eller skæve indfald kunne måske have givet disse numre det sidste skub, der kunne have farvelagt svipserne og givet dem en tiltrængt kant.

Dangers Of The Sea er grundet den på papiret stærke line-up mange steder blevet kaldt en supergruppe. Et stort ord for en gruppe der er startet fra bunden, og som ganske sympatisk har benene solidt plantet på jorden – både i musik og udstråling. Gruppens navn hænger godt sammen med, at man skal grave i musikken – give sig tid og gå i dybden for at fange de mange stemninger på debuten. Det er bestemt tiden værd i selskab med disse ganske erfarne danske debutanter.

Tags from the story