05.07.09 – M. Ward – Astoria, Roskilde Festival

Foto: Claus Michaelsen
Foto: Claus Michaelsen

Det kunne have været meget bedre

Med et bagkatalog, der rummer nok gode sange til at udgive flere greatest hits albums, så er forventningerne selvfølgelig store når M. Ward går på scenen. Desværre formåede han ikke at leve op til sine egne sange på en søvnig søndag, hvor han havde et fire mand stort band med sig på scenen.

Dårligt var det dog langt fra. Men alene det faktum at lyden ikke var helt i top gjorde, at M. Wards sange, i stedet for at have noget tidløst over sig, virkede bedagede og bagud skuende. Særligt coverversionen af Chuck Berrys ”Roll Over Beethoven” gav det indtryk, og undertegnede kom til at tænke tilbage på dengang Michael J. Fox tog tilbage til fremtiden og jammede på forældrenes high school. Et udmærket nummer egentligt og havde det været koncertens eneste af den slags tilbageskuende indfald havde det også været fint. Men det var det desværre bare ikke.

Bedst var M. Ward på de numre, hvor han stod alene med sin guitar, men et nummer som ”Magic Trick” viste, at bandet også kunne få teltet til at svinge med. Alene på guitaren funklede ”Sad, Sad Song” fra Transfiguration of Vincent klarest, og havde han bare spillet lidt mere alene, så kunne han med garanti have toppet præstationen og fået Astoria til at rocke med på en tidlig søndag aften.

Sætlisten fejlede ikke noget, men fremførelsen kunne have været bedre og mere intim. Men det må blive på Wards næste tour.
[nggallery id=55]

Tags from the story
,
Written By

Er født i Århus, vokset op i Sønderjylland og har boet i København de seneste år. Blev færdiguddannet som lærer i 2004 og er souschef i en stor institution på Østerbro. I mine unge dage stod menuen stort set kun på metal, men siden teenagerårene har jeg været igennem 60er-musikken, klynkerocken, diverse singer-songwritere, freak folken og er nu havnet et sted hvor jeg er åben for det meste. Dog med en forkærlighed for det amerikanske.

Skriv et svar