Refused gendannes

Refused leverede muligvis hardcorens hellige gral med The Shape of Punk to Come: A Chimerical Bombination in 12 Bursts i 1998, og det så ud til at verden lå for det svenske bands fødder. Derfor var det noget overraskende da Refused valgte at kaste håndklædet i ringen allerede samme år, til stor fortrydelse for den store fanskare.

I 14 år har bandets fans i massiv grad efterspurgt en reunioun, men det har ikke set ud til at Refused ville komme til at stå på en scene sammen igen. Indtil nu.

På bandets officielle hjemmeside er der nu offentliggjort to koncerter, og det slås fast, at Refused spiller henholdsvis i april på amerikanske Coachella Festival og i august på svenske Way Out West.

Refused skriver om gendannelsen:

We never did “The shape of punk to come” justice back when it came out, too tangled up in petty internal bickering to really focus on the job. And suddenly there’s this possibility to do it like it was intended. We wanna do it over, do it right. For the people who’ve kept the music alive through the years, but also for our own sakes.
We feel that you deserve it and we hope the feeling is mutual.

Indtil videre er der ikke offentliggjort flere koncerter, men man man kan da håbe at Roskilde Festivals bookere kommer ud af starthullerne og får booket Refused til sommerens festival.

Læs hele Refused’s statement om deres reunion her!

Tags from the story
Written By

Uddannet ved Filmvidenskab på Københavns Universitet. Arbejder deltids som producer i Filmbyen (Avedøre), underviser på en højskole og ernærer mig desuden som freelance kameramand, klipper og lydmand. Spiller bas i stoner-bandet Hjortene, men har spillet i alt fra black metal bands til rap-konstellationer. Jeg har en forkærlighed for al musik der har et højt indhold af energi, og så er jeg helt pjattet med vinyl! Lytter for tiden til: Fu Manchu, (International) Noise Conspiracy, TSOOL, JR Ewing, Hellacopters, Turbonegro, Mew, The Haunted, Spiritual Beggars