Richard Hawley udgiver nyt album d. 7. maj


Det tidligere Pulp og Longpigs-medlem Richard Hawley er med albummet Standing at the Sky’s Edge på trapperne med sit sjette soloalbum. Albummet udkommer d. 7. maj og bliver hans første på Parlophone og markerer altså et skifte fra Mute.

Ifølge Richard Hawley er det ikke kun pladeselskabet, der er skiftet ud. Ud fra nedenstående udtalelse lader det nemlig til, at også den smukt orkestrerede croon er blevet skiftet ud:

I wanted to get away from the orchestration of my previous records and make a live album with two guitars, bass, drums and rocket noises!

Og I pressemeddelelsen lyder der bl.a. følgende:

Recorded at Sheffield’s Yellow Arch Studio in 2011, ‘Standing At The Sky’s Edge’ marks a seismic shift in direction for Hawley. The album is a euphoric, sonic assault on the senses, channelling elements of psychedelia, space rock and ragas with heavy riffs and raw, visceral guitar solos – as well as more familiar, tender moments – which will surprise Hawley’s fans and peers alike.

Sammenligner man den beskrivelse med de to indlejrede numre nederst i artiklen, der begge stammer fra Hawleys seneste album Truelove’s Gutter, så vil der være tale om en markant stilændring. Desværre har det ikke været muligt at finde smagsprøver på det nye.

Tracklisten til Standing At The Sky’s Edge:

1. She Brings The Sunlight
2. Standing At The Sky’s Edge
3. Time Will Bring You Winter
4. Down In The Woods
5. Seek It
6. Don’t Stare At The Sun
7. The Wood Collier’s Grave
8. Leave Your Body Behind You
9. Before

Tags from the story
Written By

Er født i Århus, vokset op i Sønderjylland og har boet i København de seneste år. Blev færdiguddannet som lærer i 2004 og er souschef i en stor institution på Østerbro. I mine unge dage stod menuen stort set kun på metal, men siden teenagerårene har jeg været igennem 60er-musikken, klynkerocken, diverse singer-songwritere, freak folken og er nu havnet et sted hvor jeg er åben for det meste. Dog med en forkærlighed for det amerikanske.