The Dillinger Escape Plan kaster håndklædet i ringen

TheDillingerEscapePlan-Press2016-1050x700

Efter næsten 20 år som et af de aller mest energiske livebands der findes, har amerikanske The Dillinger Escape Plan  guitarist Ben Weinmann afsløret over for Noisey, at bandet opløses efter den forestående touraktivitet i kølvandet på udgivelsen af Dissociation, der er bandets 6. studiealbum.

Ifølge Weinmann har planen været at stoppe mens bandet var på toppen, og det er altså ifølge guitaristen nu. Weinmann understreger dog at beslutningen ikke har noget at gøre med at bandet er blevet ældre og dermed skulle have sværere og sværere at holde til de vilde koncerter, for det skulle ikke være tilfældet.

Dissociation udkommer d. 14. oktober, hvorefter bandet først drager på en amerikansk tour i efteråret og efterfølgende så en tour i Europa til vinter. Herefter er planen at spille andre territorier inden bandet vender tilbage på en festivaltour. Og først herefter vil man beslutte hvornår den allersidste koncert spilles. Så der kommer nok et par chancer mere til at opleve Dillinger Escape Plan, der ifølge undertegnede er det bedste liveband overhovedet.

Hør nummeret “Limerent Death” fra Dissociation her:

Tilbage i 2010 lavede Diskant.dk et video-interview med The Dillinger Escape Plan, som du kan se her:

Written By

Uddannet ved Filmvidenskab på Københavns Universitet. Arbejder deltids som producer i Filmbyen (Avedøre), underviser på en højskole og ernærer mig desuden som freelance kameramand, klipper og lydmand. Spiller bas i stoner-bandet Hjortene, men har spillet i alt fra black metal bands til rap-konstellationer. Jeg har en forkærlighed for al musik der har et højt indhold af energi, og så er jeg helt pjattet med vinyl! Lytter for tiden til: Fu Manchu, (International) Noise Conspiracy, TSOOL, JR Ewing, Hellacopters, Turbonegro, Mew, The Haunted, Spiritual Beggars